• Vladimir Putin a insistat că nu joacă la cacealma” atunci când vine vorba de amenințarea lumii occidentale cu folosirea armelor nucleare.
  • Se așteaptă ca Rusia să efectueze în curând exerciții la scară largă ale forțelor sale nucleare, într-un avertisment adresat Statelor Unite și aliaților săi.
  • Putin organizează de obicei exerciții nucleare anuale majore în această perioadă a anului, iar oficialii americani se așteaptă la ele poate în doar câteva zile.

Vladimir Putin a insistat că nu joacă la cacealma” atunci când vine vorba de amenințarea lumii occidentale cu folosirea armelor nucleare. Se așteaptă ca Rusia să efectueze în curând exerciții la scară largă ale forțelor sale nucleare, într-un avertisment adresat Statelor Unite și aliaților săi.

Putin organizează de obicei exerciții nucleare anuale majore în această perioadă a anului, iar oficialii americani se așteaptă la ele poate în doar câteva zile. Armele nucleare au fost folosite doar de două ori în război, în timpul bombardamentelor de la Hiroshima și Nagasaki din 1945, dar numărul de morți a fost îngrozitor, 226.000 de oameni – majoritatea civili – suferind o moarte îngrozitoare.

Deși armele nucleare sunt considerate în mare măsură un factor de descurajare, în prezent mai există aproximativ 13.400 de bombe nucleare în lumea noastră și au fost efectuate peste 2.000 de teste nucleare până în prezent. Se spune că nouă țări dețin arme nucleare: Rusia, SUA, China, Franța, Marea Britanie, Pakistan, India, Israel și Coreea de Nord.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

În timpul unei explozii, cei care se află pe o rază de 7 km de la locul exploziei vor fi vaporizați instantaneu, iar orice ființă aflată pe o rază de 60 km va risca să sufere efectele mortale ale otrăvirii cu radiații. Există două tipuri de arme nucleare: cele cu fisiune (bombe A) reprezintă cel mai elementar tip de armă nucleară, așa cum au fost folosite de americani în Japonia. Experții în securitate consideră că acestea sunt cel mai probabil tip de bombă care ar putea fi folosită de teroriști.

Fuziune (bombe H), astfel de arme sunt de obicei de sute de ori mai puternice decât bombele care au distrus Nagasaki și Hiroshima. Cea mai mare parte a arsenalului strategic al SUA și al Rusiei este reprezentată de acest tip de bombe.

Experții de la wikiHow au alcătuit un ghid despre cum să-ți îmbunătățești cel mai bine șansele de a supraviețui unei explozii nucleare. Aceștia spun că prioritățile ar trebui să fie:

Pregătirea pentru un atac nuclear prin aprovizionarea cu alimente neperisabile, apă și provizii de prim ajutor, dacă este posibil.
Căutarea imediată a unui adăpost în interior. Ideal ar fi să cobori în subsol sau să te muți într-o încăpere din casă situată în centru. Stai departe de ferestre.
Rămâi calm și planifică să te adăpostești pe loc pentru cel puțin 48 de ore. Raționalizează apa curată și orice alimente disponibile la îndemână.
Așteaptă un anunț din partea guvernului local sau federal care să te instruiască cu privire la ce trebuie să faci în continuare.

Fă-ți un plan: Dacă are loc un atac nuclear, nu va fi sigur să te aventurezi afară pentru a găsi hrană – ar trebui să stai la adăpost timp de cel puțin 48 de ore, de preferință mai mult. Faptul de a avea la îndemână alimente și provizii medicale îți poate liniști mintea și îți poate permite să te concentrezi pe alte aspecte ale supraviețuirii.

Fă-ți provizii de alimente neperisabile: Alimentele neperisabile pot rezista mai mulți ani, fie că este vorba de depozitare, fie că este vorba de a te susține după un atac. Alege produse care conțin mulți carbohidrați, astfel încât să obții mai multe calorii și depozitează-le într-un loc răcoros și uscat.

Păstrează apa: Ia în considerare păstrarea unei rezerve de apă în recipiente de plastic de calitate alimentară. Curăță recipientele cu o soluție de înălbitor, apoi umple-le cu apă filtrată și distilată.

Obține materiale de comunicare: A fi capabil să rămâi informat, precum și să îi alertezi pe ceilalți cu privire la poziția ta, poate fi extrem de valoros. Iată de ce ai putea avea nevoie: Un radio: Un fluier: Telefonul mobil: Este posibil ca serviciul de telefonie mobilă să fie menținut sau nu, dar vei dori să fi pregătit în caz contrar. Dacă poți, găsește un încărcător solar pentru modelul tău.

Fă-ți provizii de medicamente: A avea la dispoziție câteva articole medicale ar putea face diferența dintre viață și moarte dacă ești rănit în timpul atacului.

Ia-ți alte articole diverse: A avea acces la o lanternă și baterii, măști de praf, folii de plastic și bandă adezivă, saci de gunoi, legături de plastic și șervețele umede și o cheie și un clește pentru a închide utilitățile poate fi esențial.

Fi cu ochii pe știri: Este puțin probabil ca un atac nuclear să vină din senin de la o națiune inamică. Un astfel de atac ar fi probabil precedat de o deteriorare a situației politice.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA spun: Ar avea rezultate devastatoare și ar exista un timp limitat pentru a lua măsuri de protecție critice”.

Aceștia spun că planificarea și pregătirea în prealabil pot reduce șansele de deces și de îmbolnăvire.
Organizația a mai spus că primele câteva ore după explozie sunt, de obicei, cele mai critice.

Aceștia au explicat: De exemplu, majoritatea oamenilor nu realizează că adăpostirea într-un loc timp de cel puțin 24 de ore este crucială pentru a salva vieți și pentru a reduce expunerea la radiații.” Alte sfaturi oferite de CDC includ rămânerea cu fața la pământ imediat după explozie, protejarea cu o mască de protecție și rămânerea în casă până la indicații contrare. De asemenea, Centrul recomandă ca oamenii să găsească un adăpost subteran și să limiteze ventilația pentru a preveni reziduurile radioactive aduse de vânt.