Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut luni precizări privind condițiile de intrare în Austria, după ce autoritățile de la Viena au adoptat noi măsuri pentru combaterea răspândirii Covid.

Astfel, MAE precizează că măsurile luate de autoritățile din Viena nu afectează condițiile de intrare pe teritoriul Austriei, intrarea pe teritoriul austriac fiind în continuare permisă cu condiția prezentării unuia dintre documentele de mai jos:

-un certificat de vaccinare, nu mai vechi de 270 zile;
-un certificat medical de vindecare, nu mai vechi de 180 de zile;
-un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze anterior deplasării în Austria și să consulte paginile de internet ale autorităților austriece, precum și pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe și a Ambasadei României în Austria.

Totodată, MAE subliniază că, în funcție de evoluția pandemiei, autoritățile austriece pot adopta reglementări suplimentare. Astfel, se recomandă verificarea, în timp util, a informațiilor puse la dispoziție de autoritățile federale/locale a măsurilor aplicate, înaintea efectuării călătoriilor în Austria.

Austria a reintrodus de luni lockdown-ul total și anunță că vaccinarea devine obligatorie. Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferință de presă, adăugând că obligativitatea vaccinării se introduce din 1 februarie.