• La 19 septembrie, Regatul Unit, Commonwealth-ul și întreaga lume au deplâns moartea reginei Elisabeta a II-a în timpul funeraliilor de stat ale acesteia.
  • În urma ceremoniei de la Westminster Hall, trupul neînsuflețit al Reginei a fost transportat la Windsor, unde a fost depus în Capela memorială Regele George al VI-lea.
  • Ea a fost înmormântată alături de alți membri ai familiei regale: tatăl ei, regele George, regina mamă Elisabeta și regretatul ei soț, prințul Philip.

La 19 septembrie, Regatul Unit, Commonwealth-ul și întreaga lume au deplâns moartea reginei Elisabeta a II-a în timpul funeraliilor de stat ale acesteia. În urma ceremoniei de la Westminster Hall, trupul neînsuflețit al Reginei a fost transportat la Windsor, unde a fost depus în Capela memorială Regele George al VI-lea.

Ea a fost înmormântată alături de alți membri ai familiei regale: tatăl ei, regele George, regina mamă Elisabeta și regretatul ei soț, prințul Philip, care a murit anul trecut la vârsta de 99 de ani. Acum, mormântul regretatului monarh este deschis publicului, dar nu este ieftin de văzut.

După ce s-a deschis pentru public, a fost aproape imediat lovit de critici din cauza prețurilor sale amețitoare.. Iată tot ce trebuie să știți despre vizitarea locului de odihnă al Reginei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Da, poate fi văzut de public la Capela memorială Regele George VI din incinta Castelului Windsor. S-a spus întotdeauna că Windsor a fost una dintre casele preferate ale regretatei Regine, ceea ce face ca acesta să fie un loc de odihnă final potrivit pentru ea.

Ușile capelei s-au deschis pentru public joi, 29 septembrie, oferind oamenilor șansa de a-și lua rămas bun într-un cadru mai intim în comparație cu funeraliile de stat. Publicul larg poate intra luni, joi, vineri și sâmbătă, între orele 10.00 și 16.15 (ultima intrare este la ora 16.00), dar va trebui să plătească.

Duminica, vizitatorii generali nu au voie să intre, dar dacă ești credincios, poți intra. Capela are o capacitate maximă de 800 de persoane, cererea pentru a face vizita rămânând ridicată.

Cât costă vizitarea mormântului Reginei?

Pentru a-i aduce un omagiu regretatului monarh, va trebui să plătești pentru acest privilegiu. O vizită la Capela memorială Regele George VI va costa 28,50 de lire sterline pentru o vizită de weekend.

Nici în timpul săptămânii nu este mult mai ieftin, deoarece va costa 26,50 de lire sterline pentru a păși în sălile sfințite. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acesta este costul pentru a intra în incinta Castelului Windsor, nu doar în capelă.

Pe rețelele de socializare, utilizatorii și-au împărtășit disprețul față de prețurile exorbitante, iar un utilizator de Twitter a scris: Oamenii se vor îngrămădi la acest loc și se vor jupui la propriu pentru a-l vedea! Ar putea la fel de bine să se ducă la cimitirul local și să viziteze memorialul unui străin pe gratis! E o nebunie!”

Un al doilea a scris: Nu este vorba deloc de profit! Doamne, cine percepe taxe pentru a vizita un loc de odihnă??”

Mai degrabă aș merge la dentist”, a glumit un altul, în timp ce un al patrulea a adăugat: Dezgustător să folosești trecerea Reginei pentru a face profit. Nu mai am cuvinte!!!”