• Pentru înmormântarea Prințului Philip nu va fi organizată o ceremonială regală
  • Ducele de Edinburgh nu va avea parte de un privheghi sau alte ceremonii așa cum cere tradiția britanică
  • Slujba va avea loc la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor, la insistența sa
  • Prințul Philip ar putea fi înmormântat în Grădinile Frogmore, pe terenul Castelului Windsor

Se așteaptă ca Prințul Philip să fie înmormântat cu paradă militară și o ceremonie regală, deși a menționat în timpul vieții că nu își dorește acest lucru, pentru a evita „agitația”, notează DailyMail.

Pentru înmormântarea Prințului Philip nu va fi organizată o ceremonială regală. Steagurile naționale vor fi coborâte la jumătatea catargului în Marea Britanie, pentru a marca trecerea sa în neființă.

Ducele de Edinburgh nu va avea parte de un privheghi sau alte ceremonii așa cum cere tradiția britanică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

În schimb, va avea loc o slujbă la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor din Berkshire, acolo unde ar putea fi și înmormântat, deși detaliile precise nu sunt clare din cauza măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Lordul Chamberlain, cel mai înalt ofițer al Casei Regale, va fi responsabil de aranjamente.

Anunțul morții lui Prințului Philip a fost făcut astăzi după ce au fost anunțați membrii înalți ai Familiei Regale, inclusiv Prințul Charles și Ducele de Cambridge.

Anunțul a fost publicat și în fața Palatului Buckingham, acolo unde a fost agățată o declarație înrămată împreună cu o serie simbolică de focuri de armă.

Urmează ca Regina să semneze protocolul pentru înmormântare, după care va confirma o perioadă de doliu. Va exista, de asemenea, un site memorial în care oamenii își pot lăsa condoleanțele.

Drapelul Marii Britanii este ancorat acum la jumătate de catarg, pe clădirile regale unde Regina nu se află în reședință, deși etalonul regal nu este așezat niciodată la jumătate de catarg.