• USR îi cere lui Iohannis să nu promulge legea care prevede că educaţia sexuală se face doar cu acordul părinţilor
  • Parlamentarii USR cer ca proiectul să se întoarcă în Parlament, la reexaminare
  • Deputaţii au decis că în şcoli se va face educaţie „sanitară” şi nu „sexuală”, numai cu acordul părinţilor

Discuţiile legate de educaţia sexuală a elevilor au ajuns şi la Palatul Cotroceni. USR a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cere să nu promulge legea votată recent în Camera Deputaţilor.

Deputaţii au condiţionat predarea materiei de acordul scris al părintelui

„Accesul elevilor la programele şi activităţile de Educaţie pentru sănătate şi educaţie sexuală a fost limitat. Este esenţială informarea corectă şi completă a părinţilor, însă ar fi excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educaţie al copilului. Vă solicităm […], să nu promulgaţi actuala propunere de lege prin care se aduce atingere dreptului elevilor la educaţie” spun parlamentarii USR în scrisoarea deschisă.

Cererea a venit după ce deputaţii au hotărât să înlocuiască expresia „educaţie sexuală” cu cea de „educaţie sanitară” într-un proiect de lege care se referă la la protecţia copiilor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În plus, pentru că sunt şi părinţi care, din motive religioase nu vor ca elevii să participe la astfel de ore, deputaţii au considerat că e necesar şi acordul scris din partea familiei.

Autorul articolului: Cristina Ioniceanu