• Mii de oameni au protestat la Washington şi au intrat în Capitoliu miercuri seară
  • Susţinătorii lui Joe Biden arată cu degetul spre cei ai lui Trump pentru incidente
  • De partea cealaltă, susţinătorii lui Trump susţin că au existat oameni infiltraţi în mulţime

America este mai dezbinată ca niciodată. Ţara este împărţită în două după alegerile prezidenţiale. Cele două tabere au puncte de vedere diametral opuse şi nimic nu pare că le poate schimba părerile.

Incidentele şocante de miercuri seară de la Capitoliu cresc tensiunea înainte de învestirea lui Joe Biden. Preşedintele ales va avea o misiunea aproape imposibilă. Să unească două tabere care văd lucruri din cu totul alt unghi.

Aleph News a vorbit cu doi români stabiliţi de aproape două decenii în Statele Unite. Însă vorbesc ca şi cum ar locui în ţări diferite.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Marian Petruţa este jurnalist în Chicago şi crede că discursul preşedintelui Trump a provocat haosul.

Marian Petruța, editor SUA RomaniaLibera.ro: „Președintele, chiar dacă le-a spus oamenilor să fie calmi, liniștiți, să meargă acasă, a început discursul cu aceeași teorie că „ne-au furat, ne-au furat”. Una dintre problemele cu social media este că se crează aceste bule în care oamenii trăiesc și se informează din surse care le convin, care le alimentează credința”.

În schimb, Simion Ionaş e convins că nu suporterii lui Trump trebuie arătaţi cu degetul.

Simion Damian Ionaş, român stabilit în SUA: „Oamenii lui Trump nu au recurs niciodată la acte de violenţă, au fost pur şi simplu infiltraţi printre suporteri. Am ajuns o ţară în care încet-încet comunismul face legea. Poţi să fii dat afară de la locul de muncă doar pentru că-l sprijini pe preşedintele Trump.

Ai ajuns să-ţi fie frică să deschizi gura pe stradă că s-ar putea să păţeşti. Vreau să spun că am participat la câteva rallies pe care le-a făcut aici la noi în stat. Extraordinar. Am văzut oameni plângând. Sunt 74 de milioane de oameni care au votat pentru el. Eu cred că la un moment sau altul oamenii ăştia vor ieşi în stradă”.

Numele preşedintelui Donald Trump naşte pasiuni indiferent de tabere. Suporterii democraţilor consideră că discursul acestuia a dus ţara în prag de anarhie. De partea cealaltă, suporterii lui Trump încă speră ca acesta să rămână preşedinte.