• Guvernul Spaniei îi îndeamnă pe oameni să petreacă în mod responsabil de sărbători
  • Autoritățile au impus o serie de măsuri preventive pentru sărbătorile de iarnă
  • Spaniolii sunt foarte afectați pentru că țin foarte mult la relațiile de familie, iar Crăciunul era ocazia de a aduna întreaga familie

Prevenția este cea mai buna armă în lupta cu acest virus. Iar de sărbători putem să facem cel mai de preț cadou: sănătate. Cum? Evitând întălnirile. Un mesaj asemănător are și Guvernul Spaniei pentru cetățeni. Îi îndeamnă pe oameni să petreacă în mod responsabil.

Autoritățile au impus o serie de măsuri preventive pentru sărbătorile de iarnă. Cea mai importantă este interzicerea deplasărilor între provincii si regiuni începând din 23 decembrie și până în 6 ianuarie. Se face totuși o excepție în cazul rudelor și celor apropiați care călătoresc pentru a ajunge de Crăciun alături de familie.

De asemenea, se aplică o limită de 10 persoane care pot participa la masa de sărbători, iar interdicția de a mai ieși din case va începe la ora 1 și jumătate, atât de Crăciun, cât și de Revelion.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Spaniolii sunt foarte afectați pentru că țin foarte mult la relațiile de familie, iar Crăciunul era ocazia de a aduna întreaga familie, mai ales că în noaptea de Ajun și în cea de Revelion se sărbatoresc printr-un traseu care trece din bar în bar în compania prietenilor.

De aceea, guvernul face o campanie prin care încearcă sa sensibilizeze cetățenii, ca să dăruiască sănătate de sărbători, prin evitarea întâlnirilor. Unele regiuni au decis să elimine excepția la deplasări pentru persoanele apropiate și să o lase doar pentru rude de gradul 1.