• Autoritățile iau măsuri de siguranță pentru turiștii de pe Valea Prahovei
  • În telegondola din Sinaia vor putea urca doar două persoane
  • Și cei din HoReCa anunță facilități și măsuri de siguranță pentru turiști

Staţiunile de pe Valea Prahovei se pregătesc să primească un număr mare turişti în următoarea perioadă. Autorităţile locale au gândit o serie de măsuri de protecţie.

În Sinaia, în gondole, au voie doar două persoane, în loc de 8, cum era anul trecut.

În plus, primarul face apel către turişti să nu stea în interior. Dacă tot merg la aer curat, să facă drumeţii, echitaţie sau ciclism.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Adi Voican, vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de promovare turistică din România are câteva recomandări pentru cei care vor să-și petreacă vacanța la munte.

Adi Voican, vicepreşedinte FAPT: „Aşa cum trăim cu grijă acasă, putem să trăim şi să ne bucurăm de vacanţă cu grijă şi în staţiunile montane. Sigur, nu există risc pe pârtie, nu există risc semnificativ la telescaunul de o persoană sau pe benzile rulante, dacă păstrezi o distanţă de 1,5 – 2 metri. Ai şi mască, ai şi caguă, nu sunt riscuri suplimentare faţă de ce întâlnim zi de zi. Unde trebuie să fim atenţi e la casele de bilete şi, mai ales, la apreschi unde oamenii se vor comporta aşa cum autorităţile locale decid.”

Şi cei din HoReCa vin cu veşti bune.

La unele cazări, se poate rezerva sejurul fără a plăti avans – și în caz că intervine ceva, se poate renunţa la cazare, fără penalizări.

Antreprenorii au investit în lămpi UV ca să purifice aerul din încăperi, dar şi în dispensere cu dezinfectant. Au creat culoare separate de intrare şi ieşire şi încurajează activităţile de exterior.