• Scenariile de funcționare a școlilor vor depinde de rata de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID la nivel județean.
  • CNSU a adoptat în acest sens o hotărâre pin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021.

Scenariile de funcționare a școlilor vor depinde de rata de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID la nivel județean, a decis joi seara Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Astfel, școlile vor funcționa online doar când rata trece de 75%, notează Mediafax.

CNSU a adoptat în acest sens o hotărâre pin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților și instituțiilor de învățământ.

Decizia a fost luată „în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Hotărârea prevede că activitățile se pot desfășura cu prezență fizică în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%, iar activitatea online a școlilor se va desfășura acolo unde rata este mai mare de 75%.

„Reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean”, se mai arată în hotărâre.

De asemenea, CNSU a decis că direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București sunt obligate să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi.

Hotărârea mai prevede suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.