• Sectorul 1 a stat multe luni cu gunoiul printre blocuri.
  • Clotilde Armand a dat vina pe vechea moștenire preluată de la Tudorache.
  • Armand: Nu te joci cu banii cetățenilor cum doresc grupurile de interese.
  • Armand: Nu mă opresc până nu vor pricepe toti că unde-i lege nu-i tocmeală.

Știi deja că problema gunoiului din Sectorul 1 durează deja de mult timp. Deci nu e surprinzător că mulți ar fi deschiși către o variantă inedită de primar, cum ar fi Radu Mazăre.

„Pentru mine, a fost o experiență nouă filmarea pentru acest material. Dar, să nu uităm, azi nu mai e 1 aprilie și trebuie să acordăm multă atenție informațiilor pe care le primim”, spune corespondentul Aleph News, Tamara Ceaikovschi.

Care e situația din Sectorul 1?

Clotilde Armand a trimis la DNA contractul de delegare a gestiunii de salubrizare. Dar oamenii din Sectorul 1 sunt în continuare nemulțumiți.

„Nu, nu sunt deloc. Adică sunt dar sunt foarte vechi și într-o stare foarte nașpa”, spune Marian. „Puține și nu în locuri accesibile și nimeni nu le folosește”, continuă Maria.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Ce rămâne de făcut pentru locuitorii din Sectorul 1?

Deocamdată, mai au de așteptat până se rezolvă problema. Contractul cu firma de salubritate Romprest
a fost încheiat în 2008 pe 25 de ani. Adică vreme de 6 mandate de primar. Iar în perioada 2013-2016, suma totală
achitată de Primărie a fost de 94,1 milioane de lei. Într-o precizare pentru Aleph News, reprezentanții Primăriei subliniază că Armand a încercat de două ori să rupă contractul cu Romprest. Ultima oară, la ședința de acum câteva zile.

Iată cum a arătat „păcăleala“ de ieri:

FAKE NEWS. Radu Mazăre vrea să o demită pe Clotilde Armand şi să candideze la Primăria Sectorului 1

Radu Mazăre a fost eliberat, azi, din închisoare. Instanța supremă a decis că a fost încarcerat pe nedrept, pentru că extrădarea lui trebuia stabilită întâi de tribunalul din Madagascar. Așa că i-a fost anulată condamnarea, drept compensație. O premieră în justiția românească.

După ce a ieșit de la Rahova, Mazăre a anunțat că are gânduri mari. Vrea să organizeze referendum, ca să o demită pe Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1.

„La pușcărie, poți să tragi de fiare sau să citești. Eu sunt tot slab, deci v-ați lămurit că doar am citit. Am citit de toate, mai ales administrație și salubritate. Știu cum să scap Sectorul 1 de gunoaie. Nu mai vreau primar de oraș, mă mulțumesc cu Sectorul 1”, a spus Mazăre.

Fostul primar al Sectorului 1, deputatul Daniel Tudorache, îl susține cu toată inima pe Radu Mazăre. El chiar este încrezător în munca pe care o va face.

„Oricum, ar fi mai bun decât actualul primar. În primul rând, el este bucureștean. A făcut o treabă bună în Constanța și cu siguranță îi va convinge și pe locuitorii sectorului 1 să-l voteze”, a spus Daniel Tudorache.

Locuitorii din sector, nemulțumiți deoarece Clotilde Armand nu a rezolvat problema gunoaielor, consideră că Mazăre este o prezență mai mult decât necesară. E drept, a fost luată în calcul și experiența de la Constanța, oraș pe care el l-a păstorit cu multă muzică și voie bună.

Tudorache confirmă talentul lui Mazăre de a organiza cele mai frumoase petreceri. Alături de bucureșteni, el îi susține întru totul candidatura.