• O mare parte a clasei politice a felicitat echipa Franței după înfrângerea la penalty-uri în fața Argentinei lui Lionel Messi, duminică, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.
  • Țara lui Lionel Messi a învins-o pe cea a lui Kylian Mbappé la loviturile de departajare (4-2 la penalty-uri, 3-3 după prelungiri).
  • În timpul finalei de duminică, imaginile transmise de camerele de televiziune l-au surprins pe preşedintele francez în tribuna oficială bucurându-se şi gesticulând în picioare după fiecare gol înscris de naţionala Franţei.

O mare parte a clasei politice a felicitat echipa Franței după înfrângerea la penalty-uri în fața Argentinei lui Lionel Messi, duminică, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Les Bleus ne-au făcut să visăm” , a scris duminică pe Twitter președintele francez Emmanuel Macron, după ce a urmărit din tribunele din Qatar finala Cupei Mondiale 2022 pierdută de Franța în fața Argentinei.

Țara lui Lionel Messi a învins-o pe cea a lui Kylian Mbappé la loviturile de departajare (4-2 la penalty-uri, 3-3 după prelungiri). Acesta din urmă a fost consolat și de șeful statului, care a coborât pe teren pentru a-l îmbrățișa și a-i adresa câteva cuvinte.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

,,Una dintre cele mai mari finale ale Cupei Mondiale „

Într-un interviu acordat pentru BFMTV, el a descris meciul ca fiind ,,una dintre cele mai mari finale ale Cupei Mondiale „, adăugând că Kylian Mbappé a fost ,,un jucător foarte bun” .

În timpul finalei de duminică, imaginile transmise de camerele de televiziune l-au surprins pe preşedintele francez în tribuna oficială bucurându-se şi gesticulând în picioare după fiecare gol înscris de naţionala Franţei. După înfrângere, preşedintele a fost văzut consolându-l pe Kylian Mbappe chiar pe terenul de fotbal.

Chiar înaintea lui, premierul Elisabeth Borne le-a mulțumit și ea pe rețeaua de socializare celor de la Blues: ,,Am fost încântați de voi, până la sfârșit. Vă mulțumesc pentru această călătorie, vă mulțumesc că ne-ați făcut să visăm, vă mulțumesc pentru acest meci excepțional. ” a scris pe Twitter Borne.

„Meci eroic” pentru Le Pen

De partea opoziției, Marine Le Pen a calificat meciul drept eroic” , afirmând că înfrângerea nu va șterge performanța foarte bună a Les Bleus în această competiție” .

În 2018, când Franţa a câştigat Cupa Mondială în faţa Croaţiei, preşedintele Macron, dar şi preşedinta de atunci a Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, au asistat la meci în tribune, la Moscova, alături de preşedintele ţării gazdă, Vladimir Putin.