• Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat decizia Curţii Constituţionale care a validat rezultatele referendumului.
  • Este un pas istoric, a spus liderul Moldovei. 50,35% dintre moldoveni s-au pronunţat pentru schimbarea Constituţiei pentru a facilita integrarea în UE.
  • Scrutinul a fost marcat de acuzaţii privind o amplă fraudă orchestrată cu bani din Rusia

Referendumul a avut loc pe 20 octombrie, în paralel cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Tabăra pro-europeană a avut câştig de cauză, dar balanţa a fost înclinată pe ultima sută de metri de moldovenii din diaspora. Tabăra „Da” a câştigat cu o majoritate fragilă de 50,35%.

Rezultatul referendumului a fost validat joi de Curtea Constituţională, scrie Mediafax. Preşedintele Maia Sndu a vorbit despre un pas istoric.

„Moldova face un pas istoric, deoarece Curtea Constituţională a decis astăzi, pentru a consacra integrarea UE în Constituţia noastră, reflectând voinţa poporului în recentul referendum”, a scris Maia Sandu pe platforma X.

Recomandări

VENEȚIA TE TAXEAZĂ
CUM TRĂIEȘTI FERICIT?
CUM ÎȚI SACRIFICI BANII?
UNDE MERGI DE PAȘTE?
JUSTIȚIA SE PRONUNȚĂ
APOSTOLII SE ÎNTORC

Domnica Manole, preşedintele Curţii Constituţionale, a declarat, joi, că modificările aduse constituţiei în urma referendumului „nu încalcă independenţa şi suveranitatea” ţării.

Scrutinul a fost marcat de acuzaţii privind o amplă fraudă orchestrată cu bani din Rusia. Acelaşi scenariu se aplică şi în cazul alegerilor prezidenţiale. În turul doi al alegerilor care vor avea loc pe 3 noiembrie se vor întâlni pro-occidentala Maia Sandu şi fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, susţinut de tabăra pro-rusă.