Cutia neagră a avionului care s-a prăbușit în Indonezia a fost găsită. Aeronava primise aviz pozitiv în urma inspecției de navigabilitate. FOTO

Part of the FDR of the Sriwijaya Air SJ 182 aircraft was successfully lifted from the crash site in the Thousand Islands area, Jakarta Sriwijaya Air SJ 182 aircraft recovery, Jakarta, Indonesia - 12 Jan 2021,Image: 582747575, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Scafandrii marinei indoneziene au găsit astăzi o cutie neagră a avionului care s-a prăbușit în Marea Java în urmă cu trei zile, cu 62 de persoane la bord, notează Daily Mail.

Cutia neagră a avionului Boeing 737 a fost găsită în decursul acestei zile, autoritățile spunând că va dura două până la cinci zile pentru a extrage informațiile de pe acesta, în timp ce încearcă să explice modul în care aeronava a căzut de la o altitudine de peste 3.000 de metri altitudine, în mai puțin de un minut.

Scafandrii încă încearcă să găsească înregistrarea vocală a cabinei de pilotaj și cealaltă dintre cele două cutii negre, iar șeful militar Hadi Tjahjanto a spus astăzi că este încrezător că vor fi găsite în curând.

Aeronava a luat cu brio inspecția de navigabilitate

Ceea este de neexplicat pentru autorități este cum avionul care tocmai ce trecuse inspecția tehnică, pe 14 decembrie, a reușit să se prăbușească după ce a zburat cinci zile mai târziu fără pasageri pasageri și apoi a reluat zborurile comerciale pe 22 decembrie.

Descoperirile inițiale ale Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi din Indonezia (KNKT) au arătat că un motor cu reacție încă funcționa când a lovit apa, informațiile fiind confirmate pe baza pagubelor observate din părțile aeronavei recuperate din mare.

„Deteriorarea paletei ventilatorului a arătat că motorul încă funcționa la impact”, a declarat șeful KNKT Soerjanto Tjahjono – și a exculs o posibilă avarie în timpul zborului ca explicație pentru dezastrul de sâmbătă. 

Exit mobile version