Cutremur puternic în Milano și în sudul Greciei. Locuitorii au ieşit în stradă

Cutremur puternic înregistrat în Peru Sursa: Twitter
  • Un cutremur puternic s-a produs sâmbătă în nordul Italiei. Institutul Naţional de Geofizică din Italia anunţă că seismul a avut epicentrul în zona de vest a oraşului Bergamo.
  • Potrivit datelor oficiale, cutremurul a început la ora 11.30 şi a avut magnitudinea 4,4. Adâncimea a fost stabilită la 26 de kilometri.
  • Un alt cutremur în Grecia, cu magnitudinea de 5,4, a afectat sudul țării.

Un cutremur puternic s-a produs sâmbătă în nordul Italiei. Institutul Naţional de Geofizică din Italia anunţă că seismul a avut epicentrul în zona de vest a oraşului Bergamo.

Potrivit datelor oficiale, cutremurul a început la ora 11.30 şi a avut magnitudinea 4,4. Adâncimea a fost stabilită la 26 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost în Bonate Sotto, un oraş din Bergamo cu aproximativ 6.000 de locuitori.

În mai multe zone din oraşul Milano, clădirile s-au mişcat, iar unii oameni au ieşit în stradă, potrivit agenţiei ANSA

Mulți oameni au ieșit în stradă când au simțit cutremurul în locuințele lor și și-au împărtășit experiența pe rețelele de socializare, făcând imediat ca hashtagul „cutremur” să fie cel mai comentat pe rețeaua de socializare Twitter.

Un alt cutremur a fost sâmbătă în Grecia, cu magnitudinea de 5,4, care a afectat sudul țării. Epicentrul a fost localizat în Marea Mediterană, între peninsula Peloponez și insula Creta, potrivit datelor furnizate de Institutul de Geodinamică din Atena. Nici în acest caz nu au fost raportate pagube.