• Turcia a încheiat eforturile de salvare în toate provinciile, cu excepția celor două cele mai afectate de cutremurul puternic de săptămâna trecută.
  • Operațiunea de salvare este în curs de desfășurare în Kahramanmaras, locul epicentrului, și Hatay, una dintre cele mai afectate provincii.
  • Noua cifră ridică bilanțul combinat al victimelor din Turcia și Siria la 44.377 de morți.

Turcia a încheiat eforturile de salvare în toate provinciile, cu excepția celor două cele mai afectate de cutremurul puternic de săptămâna trecută, care a ucis zeci de mii de oameni, a anunțat duminică agenția turcă pentru dezastre, conform Gulf News.

În multe dintre provinciile noastre, eforturile de căutare și salvare au fost finalizate. Ele continuă în provinciile Kahramanmaras și Hatay” , a declarat șeful agenției, Yunus Sezer, reporterilor la Ankara. Epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade din 6 februarie a fost în Kahramanmaras.

Numărul deceselor confirmate în Turcia din cauza cutremurului a crescut la 40.689, a declarat Yunus Sezer, șeful agenției pentru dezastre din această țară, AFAD. Această creștere a fost cu 47 mai mare decât cifra dată sâmbătă seara și o creștere mult mai mică decât actualizările anterioare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sezer a declarat jurnaliștilor de la Ankara că activitățile de căutare și salvare în nouă din cele 11 provincii afectate de cutremur s-au încheiat. Operațiunea de salvare este în curs de desfășurare în Kahramanmaras, locul epicentrului, și Hatay, una dintre cele mai afectate provincii. Continuăm aceste eforturi în fiecare zi cu speranța de a ajunge la un frate sau o soră în viață” , a declarat el.

În timp ce operațiunile de salvare continuă în cele două provincii, nu există semne că cineva ar fi fost scos în viață dintre dărâmături de când trei membri ai unei familii – o mamă, un tată și un băiat de 12 ani – au fost scoși sâmbătă dintr-o clădire prăbușită în Hatay. Băiatul a murit ulterior.

Noua cifră ridică bilanțul combinat al victimelor din Turcia și Siria la 44.377 de morți. ONU a declarat că amploarea totală a deceselor din Siria ar putea dura ceva timp pentru a fi determinată.