• Trump critică Noua Zeelandă că nu vrea să vadă explozia de cazuri de Covid-19 din țară.
  • Asta în timp ce SUA a raportat luni aproape 42 de mii de cazuri noi, iar Noua Zeelandă doar 9.
  • „Vedeți ce se întâmplă în Noua Zeelandă? Au învins, au învins, a fost ca o știre de prima pagină, deoarece au vrut să-mi demonstreze ceva”, spune Trump.

În timpul unui discurs electoral, Donald Trump a criticat Noua Zeelandă de faptul că nu vrea să vadă explozia de cazuri de noi de Covid-19 din țară, menționând că regiunile pe care lumea le aprecia ca fiind povești de success, acum se confruntă cu o „creștere semnificativă” a cazurilor, scrie The Guardian.

Aceste declarații vin în timp ce SUA au înregistrat luni 41.893 de noi cazuri de coronavirus și 654 de noi decese, iar Noua Zeelandă a raportat doar 9 cazuri noi de Covid-19.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Vedeți ce se întâmplă în Noua Zeelandă? Au învins, au învins, a fost ca o știre de prima pagină, deoarece au vrut să-mi demonstreze ceva”, a spus președintele american la un miting de campanie în Mankato, Minnesota.

„O creștere mare a numărului de infecții în Noua Zeelandă, știți că este groaznic, nu ne dorim acest lucru, dar acesta e un inamic invizibil pe care China nu ar fi trebuit niciodată să-l lase să vină în Europa, și nici în restul lumii”, adaugă Trump.

Este pentru prima dată când Tump menționează Noua Zeelandă într-un discurs de campanie. Marți, premierul Jinda Ardern i-a răspuns președintelui american, spunând că nu există „nicio comparație” între situația din SUA și țara sa.

În total, 22 de persoane au murit de Covid-19 în Noua Zeelandă, în comparație cu SUA unde și-au pierdut viața peste 170,000 oameni, cel mai mare număr de decese din lume.