• Dacian Cioloş acuză PNL că nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR.
  • Preşedintele Uniunii Salvaţi România a declarat la RFI că singurele lucruri care leagă PNL, PSD şi UDMR sunt împărţirea frăţească a sinecurilor şi a fondurilor publice.

Potrivit liderului USR, relaţia PNL-PSD nu va aduce beneficii românilor, mai ales că programul de guvernare a fost făcut rapid, păstrându-se unele măsuri din vechea guvernare.

„PNL a mai guvernat cu PSD şi PSD a guvernat separat şi ştim ce a rămas în urmă: justiţia aruncată în aer, deficitul bugetar la cele mai înalte culmi chiar înainte de criză, cheltuieli bugetare în numele românilor, risipă de fonduri (…). Deci cam la asta ne aşteptăm, plus sinecurile care se împart între cele două partide. Dacă ne uităm la ce-i apropie şi ce-i desparte, vedem că în programul de guvernare, practic nu cred că şi-au bătut prea mult capul, au preluat de formă multe lucruri din programul de guvernare precedent, în schimb, au discutat foarte mult de împărţiri de funcţii şi nu s-au limitat la miniştri, la secretari de stat, vedem zilele acestea că se discută de împărţire politică inclusiv a funcţiilor din companiile de stat, unde evident că ei văd că sunt bani mulţi acolo de împărţit”, a declarat Dacian Cioloş.

Liderul USR a dezvăluit faptul că, împreună cu colegii săi, pregăteşte un guvern în umbră

„Intenţia noastră este să formăm un Guvern din umbră. Programul de guvernare îl avem şi l-am elaborat în mare parte cu colegii din PNL şi văd că ei n-au avut nici o jenă să păstreze măsuri pe care le-am decis împreună şi nu mă aştept să se bată pentru implementarea lor, dar o s-o facem noi ”, a adăugat Dacian Cioloş.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Declaraţiile au fost făcute înainte ca guvernul Ciucă format din membri PNL, PSD şi UDMR să fie aprobat în Parlament.