• Dacian Cioloș a susținut azi o declarație de presă prin care a transmis condoleanțe în urma bilanțului negativ de covid-19 de astăzi
  • Premierul desemnat a vorbit despre avizele negative pe care le-au primit miniștrii propuși.
  • Audierea miniștrilor s-a încheiat marți seară și, în urma audierilor, Dacian Cioloș cere Parlamentului să-i voteze guvernul.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, afirmă că ce s-a întâmplat astăzi este un eșec al statului.

„Este un eșec de proporții al statului ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie sa fim responsabili pentru ce s-a întâmplat azi.”, spune Dacian Cioloș.

Pe plan politic, audierile miniștrilor propuși s-au încheiat marți seară la ora 20.00. Toate propunerile au fost respinse, cu excepția lui Cătălin Drulă (Ministrul Transporturilor) care a primit aviz favorabil din greșeală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Am propus oameni competenti pe fiecare domeniu în parte. Noi am venit cu soluții. Ați văzut oameni responsabili. Din păcate, am văzut în audieri că se votează pe falii politice și pe sigle de partid. E greu sa avem vot pe conștiință.”, spune Premierul desemnat.

Dacian Cioloș face apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice și să voteze mâine acest guvern.

„E un guvern gata sa își asume soluții de criză începând de mâine după-amiază. Fac apel la parlamentari să se consulte cu cetățenii în aceasta seara și mâine să dea vot acestui guvern. Șansa guvernului e data de votul parlamentarilor. Mingea e in terenul Parlamentului”, afirmă Dacian Cioloș.