Dacian Cioloș, amenințat de liderul UDMR, după scandalul Ungaria – PNRR: „Nici o factură nu rămâne neplătită în politică”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, l-a taxat pe Dacian Cioloș, după ce acesta din urmă a declarat, miercuri, că PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia Europeană, anunț infirmat ulterior de Bruxelles.

„Nu sunt de acord cu acest demers, dl Cioloș a vrut să fie erou și nu a reușit. Nici o factură nu rămâne neplătită în politică”, a declarat Kelemen Hunor la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei.

„M-am consultat cu cabinetul doamnei președinte și cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare și reziliență și cu evaluarea planurilor. Și nu există o astfel de știre, nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, a spus Jourova.

Ea a amintit că decizia privind aprobarea planurilor de redresare trebuie luată de Consiliu, cu majoritate calificată.

„Sigur că Comisia poate opri lucrurile când constatăm probleme grave, dar nu pot confirma în acest moment că acest lucru s-a întâmplat. Presa germană s-a înșelat”, a precizat Vera Jourova.