Preşedintele USR Dacian Cioloş susţine că majoritatea PNL-PSD-UDMR formată cu ajutorul preşedintelui Iohannis este toxică şi spune că USR este singur împotriva întregii clase politice vechi.

Suntem singuri împotriva lor. Suntem noi împotriva întregii clase politice vechi şi trebuie să strângem rândurile. Astăzi, s-a instalat la putere o coaliţie monstruoasă formată din aceleaşi partide care de 30 de ani guvernează alternativ, iar acum s-au luat în braţe într-o alianţă antireformă. Este o majoritate toxică PNL-PSD-UDMR formată cu ajutorul preşedintelui Iohannis, care va avea aproape toată puterea în statul român. Au mai avut-o şi alţii şi nu le-a folosit aşa cum credeau ei”, susţine Dacian Cioloş.

El spune că USR a fost votat pentru un program de modernizare a României după ani de stagnare şi proteste de stradă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Ne-au scos din Guvern pentru că îi împiedicam să fure. Acum, PNL a găsit partenerul perfect pentru asta, PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut România după 1989. Peneliştii şi preşedintele Iohannis îl fac azi vicepremier pe Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 şi faţă de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi. Este o ruşine, o gravă deturnare a votului”, mai spune liderul USR.

Acesta susţine că îi înţelege pe cei dezamăgiţi şi anunţă că USR rămâne cel mai mare partid de opoziţie şi „singurul care îmbrăţişează valorile democratice, europene şi autentic liberale”.

Îi chemăm alături de noi pe toţi cei care vor să contribuie la construirea unei alternative liberale la actuala coaliţie antireformă. Alternativa liberală pe care USR o propune societăţii are ca prioritate bunăstarea oamenilor şi modernizarea statului, al cărui rol este să protejeze şi să promoveze această bunăstare. Alternativa liberală pe care USR o propune este una a cinstei şi a onoarei în politică şi în viaţa privată. Un loc al celor care cred în statul de drept şi în libertăţi individuale. O forţă politică care sprijină antreprenorii şi pe cei care au profesii liberale, una a intelectualilor, dar şi a fermierilor, a studenţilor şi a muncitorilor din diaspora”, a adăugat Cioloş.

El a anunţat că USR este gata să înceapă discuţii cu toţi cei care împărtăşesc această viziune politică, iar prin acest proiect „urmărim să câştigăm toate alegerile din 2024”.