• Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că nu respinge propunerea PNL ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier pentru că România are nevoie de un Guvern cât mai repede.
  • El a mai spus că refacerea coaliţiei de guvernare este posibilă în jurul unui program de reforme.
  • Nu vom susţine un guvern minoritar PNL-UDMR, nu este o soluţie, a precizat Cioloş.

„Noi am cerut să avem un premier din partea PNL altul decât Florin Cîţu. Dacă va fi domnul Ciucă o să vedem ce are de gând să facă domnul Ciucă şi abia apoi putem să comentăm pe marginea intenţiiilor dânsului. Important pentru noi e ce va face, ce anume îşi va asuma şi ce nu îşi va asuma, şi din acest punct de vedere vom lua decizia”, a declarat Dacian Cioloş.

Întrebat dacă nu respinge categoric ideea, acesta a spus: „Nu respingem, pentru că România are nevoie de un Guvern cât mai repede, dar încă o dată, de un guvern susţinut de o majoritate”.

Dacian Cioloş spune că un Guvern minoritar nu ar fi o soluţie în acest moment.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

„Nu credem că un guvern minoritar, în condiţiile în care poate fi construită o majoritate, e o soluţie pentru ce are nevoie România în acest moment. Dacă poate fi constituită o majoritate nu văd care e sensul să vorbim de un guven minoritar şi o majoritate poate fi construită din perspectiva noastră”, a adăugat Cioloş.

Dacian Cioloş: Refacerea coaliţiei este posibilă, nu susţinem un guvern minoritar

Preşedintele USR a spus că formaţiunea politică pe care o conduce vrea să revină la guvernare prin refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR.

„Noi suntem dispuşi să începem imediat discuţii în jurul unui program de guvernare… asta presupune onestitate şi din partea celorlalţi parteneri”, a anunţat Dacian Cioloş.

Liderul USR a mai spus că nu va susţine un guvern minoritar.

„Nu putem să suţinem un guvern minoritar… Un guvern minoritar nu poate să facă lucrul acesta nu poate să ia decizii cu majoritate, una e să ai vot de învestitură, alta e să ai o majoritate în Parlament care să ia decizii importante… Nu putem să susţinem un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate…. Noi votăm un guvern din care să facem parte. România are nevoie acum de un guvern cu puteri depline…. PNL are de ales dacă vrea o majoritate sau dacă vrea să treacă doar un guvern susţinut din umbră de PSD”, a mai spus liderul USR.

Consultările privind formarea noului Guvern au loc joi, la Palatul Cotroceni.