Dacian Cioloș a reacționat după ce proiectul legii prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren în cea mai scumpă zonă din București către Camera de Comerț și Industrie (CCIR) a fost votat miercuri de plenul Senatului.

„Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern.Iată cum alianța toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce „au scăpat” de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparența pe care o cerea.

De luni bune, parlamentarii USR au atras atenția asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare un „program de reabilitare urbană”, în fapt, un proiect imobiliar gigantic.USR s-a opus și se opune unei asemenea operațiuni care are ca rezultat înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu a bunurilor statului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De altfel, cât timp ministru a fost Stelian Ion, Ministerul Justiției s-au opus unui asemenea demers.Chiar și din opoziție, vom face tot ce ține de noi pentru a stopa jaful din bani publici”, a scris, miercuri, pe Facebook, Dacian Cioloș.

Inițiativa legislativă prin care statul român cedează gratuit un teren de la Romexpo care valorează sute de milioane de euro, a fost dezbătută și votată în plenul Senatului, care este prima cameră sesizată.

Rezultatul votului a fost 81 pentru, 38 contra și 2 abțineri. 

Conform inițiativei legislative, 46 hectare de teren din zona Romexpo ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare un „program de reabilitare urbană”

USR și UDMR au atacat, anul trecut, la Curtea Constituțională inițiativa legislativă, iar CCR a declarat-o constituțională. Legea s-a reîntors în Parlament, la reexaminare, în urma cererii venite din partea Președintelui României.