• Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, cere partenerilor din coaliţie să voteze în Parlament eliminarea pensiilor speciale pentru primari.
  • „Am văzut voturi cel puţin surprinzătoare. Lupta cu pensiile speciale înseamnă piesă cu piesă destructurarea acestui sistem de beneficii şi clientelisme”, a spus el.

„Legea privind abrogarea pensiilor speciale ale primarilor este o iniţiativă în Parlament. Vedem voturi cel puţin surprinzătoare în comisiile parlamentare. USR PLUS rămâne consecventă, îl voi transmite şi în coaliţie – lupta cu pensiile speciale înseamnă piesă cu piesă destructurarea acestui sistem de beneficii şi clientelisme foarte adânc înşurubate şi înţepenite în legislaţia naţională. Tocmai de aceea, faptul că aceste pensii speciale nu au intrat încă în vigoare, trebuie să ne asigurăm că nici nu se va întâmpla lucrul acesta”, spune Dan Barna.

El afirmă că are „experienţa amară a legislaturii trecute, cât de greu sunt eliminate categorii de pensii speciale când devin active”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Solicităm colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi. (…) A fost discutat iniţial acum câteva şedinţe, declarativ partenerii de coaliţie au spus că sunt de acord, dar când acest de acord să se transforme în vot în comisie, acest lucru nu s-a întâmplat”, menţionează copreşedintele USR PLUS.

USR PLUS acuza săptămâna trecută PNL şi UDMR, alături de PSD, de „ipocrizie neruşinată” în cazul votului pentru proiectul de desfiinţare a pensiilor speciale pentru aleşii locali, după ce, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, proiectul a primit aviz negativ, cu 6 voturi „pentru”, din care 4 de la USR PLUS, şi 18 abţineri de la PSD, PNL şi UDMR.