Dan Barna: „Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS / România este acum o republică bananieră, iar Constituția este opțională”

  • Florin Cîțu are toate motivele să fie fericit.
  • Și-a format deja echipa, după victoria de sâmbătă de la Congresul PNL.
  • Toți coechipierii săi au câștigat funcțiile de conducere din Biroul Politic Național.
  • Dan Barna, la Aleph News: „Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS”.

Unul dintre cele mai așteptate rezultate a fost cel pentru funcția de prim-vicepreședinte, care a fost câștigată detașat de Rareș Bogdan.

Liberalul a ieșit învingător în sesiunea alegerilor, cu 1.107 de voturi, față de 690 de voturi câte a obținut Veștea.

Noul secretar general al PNL este fi Dan Vîlceanu, cu peste 1.700 de voturi. Se alătură acum discuției Dan Barna, președintele USR.

Dan Barna: „Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS”

„Nu a fost niciodată problemă de comunicare, evident că vom discuta cu președintele PNL. Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS”, a spus Dan Barna la Aleph News.

Dan Barna, despre moțiunea USR: „O vom susține”

Vom susține moțiunea. Așteptăm ca decizia Curții Constituționale să readucă România în logica de respectare a Constituției pentru că acum suntem într-o logică de republică bananieră în care Constituția pare că e opțională”, a declarat Barna.

Întrebat dacă va face un pas în spate dacă va pierde alegerile pe modelul Orban, Dan Barna a spus că „A face un pas în spate sau nu revine firesc ca rezultat al alegerilor. În funcție de votul de vineri al colegilor mei, vom ști cine este următorul președinte USR PLUS. Iar la Romexpo, sâmbătă, va fi alegerea Biroului Național”.