Dan Barna, despre Florin Cîțu: „S-a pregătit pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură”

Un fost ospătar ar putea deveni șef la ANAF. Dan Barna își asumă propunerea USR: „Și eu am vândut cablu“ Mediafax Foto
  • Dan Barna spune că Florin Cîțu știa că este „la câteva birouri sau un telefon distanță” și dispus să discute pentru a găsi un acord.
  • Dan Barna: Florin Cîțu știa că USR PLUS este un partener loial și că ar fi găsit disponibilitate la discuții pentru a se ajunge la un acord care să păstreze unitatea coaliției.
  • Barna a precizat că Florin Cîțu s-a pregătit din timp pentru o lovitură spectaculoasă.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, miercuri seară, că Florin Cîţu ”ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali”, lucru demonstrate în repetate rânduri. Totodată, Barna afirmă că premierul ştia că ar fi fost dispus să discute oricât pentru a asigura stabilitatea coaliţiei.

”Florin Cîţu ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Ştia că suntem corecţi, ştia că eu personal, dar şi colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Ştia Florin Cîţu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanţă şi eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliţiei, pentru a rămâne concentraţi pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună. În loc de asta, Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluţionare a diferendului”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dan Barna.

Barna susţine că premierul ”s-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei”.

”Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a mai scris vicepremierul. 

Premierul Florin Cîţu a trimis la Cotroceni miercuri documentele privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. La scurt timp, şeful statului a semnat decretul de revocare a acestuia.