Dan Barna, despre scandalul din jurul PNDL 3: „Toate opțiunile sunt pe masă”

Dan Barna Sursa foto: Mediafax Foto
  • Vicepremierul Dan Barna a spus, miercuri, despre scandalul din Guvern, că a constatat că a fost introdus, la surpriză, „acest PNDL 3” şi avertizează că „surprize de genul celei de azi sunt de neacceptat pentru USR PLUS”.
  • „Pentru noi toate opţiunile sunt pe masă”, a spus copreședintele USR PLUS.

„Nici nu am apucat bine sâmbătă să spun în discursul meu pentru preşedinţia USR PLUS şi pare că a fost luat foarte în serios această replică şi un fel de joacă, că nu ştiu cum să o numesc altfel, am văzut în această dimineaţă în şedinţa de guvern, unde, deşi luni, în cadrul şedinţei de coaliţie am convenit împreună că vom continua discuţiile şi pe PNDL 3, şi pe SIIJ şi pe pensiile speciale şi urma să venim cu amendamente, am constatat la această şedinţă de guvern, unde la pregătitoare nu exista nimic prevestitor, că a fost introdus, la surpriză, acest PNDL 3”, spune Dan Barna.

El cataloghează situaţia ca fiind „o chestiune de încălcare a actului adiţional la protocolul de guvernare”.

„Surprize de genul celei de azi sunt de neacceptat pentru USR PLUS şi tocmai de aceea apreciez că premierul a acceptat să nu forţeze ordinea de zi suplimentară. (…) Pentru noi toate opţiunile sunt pe masă. Vom vedea cum evoluează lucrurile”, adaugă copreşedintele USR PLUS.

Şedinţa Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenţiei premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor USR PLUS.

Miniştrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi negocierea programului „Anghel Saligny”, a avertizat Dacian Cioloş.

„Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînţeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcţie şi să nu îşi respecte ceea ce are de făcut. Nu există aşa ceva în Guvernul României. (…) Asta cu ameninţările cu părăsirea coaliţiei văd că vin şi pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă şi rămânem toţi şi facem reforme la Guvern. Îi aştept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern”, a spus Florin Cîţu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliţiei.