Dan Barna, despre Vlad Voiculescu: „Nu este un diamant pentru managementul sistemului de Sănătate, dar este cea mai bună opțiune pe care o avem”

barna-voiculescu Sursa foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Dan Barna a declarat că în Coaliție s-a decis ca Vlad Voiculescu să nu fie sancționat pentru gafele sale
  • Vicepremierul mai menționează și că ministrul Sănătății a avut probleme de comunicare, însă acestea s-au datorat faptului că „muncește foarte mult”
  • Dan Barna a mai precizat și că Vlad Voiculescu a fost ținta unei „campanii de linșaj mediat”

Dan Barna a declarat că în Coaliție s-a decis ca Vlad Voiculescu să nu fie sancționat pentru gafele sale, cu toate că și copreședintele USR-PLUS a recunoscut erorile de comunicare ale ministrului.

Poziția noastră este foarte clară. Îl susținem pe Vlad Voiculescu. Alianța USR PLUS îl susține pentru că ceea ce face este varianta corectă de reformă și de pași înainte în Sănătate. Că trebuie îmbunătățită comunicarea, categoric de acord. Că trebuie cizelat mai mult mesajul în care Vlad iese și explică măsurile, total de acord. Vlad nu este perfect. Nu este un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de Sănătate, dar este de departe cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment”, a declarat Dan Barna, pentru Hotnews.

Vicepremierul mai menționează și că ministrul Sănătății a avut probleme de comunicare, însă acestea s-au datorat faptului că „muncește foarte mult”.

„Vlad nu a stat deloc în dulap în aceste luni. Da, sunt de acord, nu i-a ieșit comunicarea corect. Atunci când muncești foarte mult, comunici mai puțin performant. Când ai o criză după alta, unele comunicări nu sunt foate inspirate”, a spus vicepremierul Barna.

Acesta a mai spus și că Vlad Voiculescu a fost ținta unei „campanii de linșaj mediat”, însă a recunoscut și că ministrul a avut „poziționări mai puțin inspirate”.