• Dan Barna a vorbit, într-o intervenţie la Aleph News, despre contextul politic actual
  • „USR merge cu propunerea veche, Cioloş ca premier”
  • „Duminică electoratul a dat mesaj clar, nu se poate face reformă fară USR Plus”

Ludovic Orban şi-a dat demisia din puncţia de prim ministru, iar interimatul este asigurat de Nicolae Ciucă.

USR Plus se împotrivește numirii lui Nicolae Ciucă în fruntea guvernului. Despre toate acele nemulţumiri a vorbit liderul USR, Dan Barna, la Aleph News.

„USR merge cu propunerea veche, Cioloş ca premier. Fiecare va veni cu propriile propuneri, vedem care e nominalizarea președintelui și de acolo începem discuțiile. Dinspre PNL se rostogolesc câteva nume, cu plusuri și minusuri. Acum nu sunt negocieri,deci nu se poate vorbi despre supărări, nici măcar nu s-a inițiat vreo discuție”, a spus Dan Barna cu privire la viitorul premier al României.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Nu se poate face reformă fără USR PLUS”

Preşedintele USR a vorbit şi despre situaţia politică actuală din România şi ce se va întâmpla după rezultatele alegerilor parlamentare din 6 noiembrie.

„Duminică electoratul a dat mesaj clar, nu se poate face reformă fară USR Plus. Orice majoritate trebuie să includă USR, singura posibilă e USR, PNL, UDMR. Aceasta coaliție pentru noi trebuie să aibă un echilibru direct proporţional cu ce au votat cetățenii. Trebuie echilibru în numărul de ministere și ponderea și importanta acestora. Fiecare din membrii coaliției și guvernului trebuie să fie reprezentanți și în ministerele importante și în cele cu pondere mai redusă de reforme.

Nu pot fi toate ministerele avizatoare la un membru al coaliției. Justiția și finanțele, acolo ar trebui un echilibru. Face obiect al negocierilor. Intre finanțe și justiție, vedem calendarul de angajamente de care tot vorbim. Secția specială, renunțarea la pensii speciale, cerem lucruri concrete. Acestea trebe să le așezam în logica de calendar”, a mai spus Barna.