• Dan Barna, vicepreşedintele USR, face un apel către preşedintele Klaus Iohannis să încheie criza politică „fără timpi morţi şi fără amânări”.
  • El spune că există şansa refacerii coaliţiei PNL – USR.

Dan Barna spune că România este într-o criză politică generată de fostul premier Cîţu, însă aceasta se poate încheia rapid „dacă preşedintele României anunţă un calendar de consultări fără timpi morţi şi fără amânări”.

„România are nevoie urgentă de un guvern responsabil şi reformist. Cele două calităţi trebuie împărtăşite de toţi membrii cabinetului, inclusiv de viitorul premier. Există o şansă reală pentru refacerea coaliţiei dacă PNL vine cu o propunere serioasă de prim-ministru”, afirmă Barna, pe Facebook.

Fostul vicepremier declară că la fel ca şi până acum, USR îşi asumă „rolul de partener serios, cu obiective clare şi transparente care vizează buna guvernare a ţării”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Vom merge la consultări cu propria noastră propunere de premier, dar esenţiale în acest moment sunt stabilitatea politică şi continuarea reformelor începute în 2021”, a mai spus Barna.

Guvernul Cîţu a fost demis în Parlament după ce 281 de parlamentari PSD, USR şi AUR. Joi ar putea fi consultări la Palatul Cotroceni pe tema formării noului Guvern.