Dan Barna, mesaj dur la 31 de ani de la mineriada din 1990: „O înțelegere criminală care a lăsat în urmă o țară ale cărei răni încă se vindecă“

Sursa Foto: Mediafax / Eduard Vînătoru
  • Dan Barna a postat pe Facebook un mesaj dur cu privire la mineriada din 1990
  • Dan Barna: „FSN-lui Ion Iliescu a mințit, a manipulat și a alimentat ura pentru a-și conserva puterea“
  • Dan Barna: „De uitat nu uităm“

Dan Barna scris un mesaj dur pe Facebook, la 31 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990. Vicepremierul spune că nu a uitat mineriada din 13-15 Iunie, care „a lăsat în urmă o țară ale cărei răni încă se vindecă“.

Barna acuză că „FSN-lui Ion Iliescu a mințit, a manipulat și a alimentat ura pentru a-și conserva puterea“: „31 de ani mai târziu, n-am uitat mineriada din 13-15 Iunie.FSN-lui Ion Iliescu a mințit, a manipulat și a alimentat ura pentru a-și conserva puterea și pentru că așa au înțeles ei democrația. O înțelegere strâmbă și criminală care a lăsat în urmă o țară ale cărei răni încă se vindecă“.

31 de ani mai târziu, dreptatea încă își așteaptă timpul. Adevărul e cunoscut, însă prețul pentru el nu l-au plătit decât victimele. Democrația noastră s-a născut și atunci, pe străzile Bucureștiului. În numele oamenilor care au suferit în acele zile suntem datori să cerem încă o dată justiției să își facă datoria până la capăt“, mai scrie Dan Barna.

De uitat nu uităm“, încheie vicepremierul.

Alături de mesaj, el a publicat și o imagine sugestivă din timpul mineriadei.