• Cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19, în România, se înmulțesc pe zi ce trece. Azi, 8 iulie, au fost raportate 555 de îmbolnăviri noi pe parcursul ultimelor 24 de ore.
  • Este un record pe care România îl stabilește în situația bolanvilor de COVID-19.
  • Dan Barna reacționează la situație, într-o postare pe Facebook, afirmând că strategia de combatere a pandemiei ar trebui să fie schimbată: „La nivelul Guvernului există o lipsă de direcție”.

Dan Barna, liderul USR, a reacționat pe Facebook la situația în care ne aflăm în acest moment, afirmând că „strategia anti-pandemie nu funcționează”.

„Numărul cazurilor de Covid-19 crește de la o zi la alta. Unul câte unul, statele europene încep să impună restricții pentru români.

Asta are efect atât în plan personal, pentru cei care vor să călătorească, cât și pentru companiile care depind de granițe libere pentru a putea să își desfășoare activitatea”, a scris Barna într-o postare pe Facebook.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Liderul USR consideră că Guvernul actual nu are o direcția în ceea ce privește combaterea pandemiei de coronavirus. Acesta mai spune că România ar trebui să-și facă o evaluare, iar strategia să fie schimbată.

„Este destul de clar că la nivelul guvernului există o lipsă de direcție în privința combaterii pandemiei. Suntem în momentul în care România trebuie să își facă o evaluare să vadă ce nu a mers bine și să schimbe strategia.

O continuare a tendinței din acest moment va aduce tot mai multe pagube atât din punct de vedere al sănătății publice, cât și din cel al posibilității desfășurării unei vieți normale”, scrie Barna.

Președintele USR atrage atenția asupra faptului că postarea lui nu are natură politică, ci este mai degrabă un semnal de alarmă.

„Aceasta nu este o declaratie politică, ci un semnal de alarmă. Dacă nu acționăm rapid și hotărât, consecințele vor fi mult mai serioase. Și le vom suporta cu toții”, subliniază liderul USR.