Dan Barna: România e guvernată de un om pentru care pălăria de premier e prea mare

Dan Barna, reacții la adresa lui Florin Cîțu Sursa Foto: Mediafax
  • Dacian Cioloş a obţinut 50,9% din voturi, iar Dan Barna 49,1%.
  • Dan Barna: „Sunt convins că în 2024 avem preşedintele României şi vom guverna ţara”.
  • Dan Barna îl susține pe Dacian Cioloș în proiectele USR-PLUS.

România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier e prea mare, iar marţi putem să încheiem o criză inutilă şi absurdă care a fost creată de un singur om pentru o ambiţie persoală ridicolă, spune Dan Barna: „Sper să revenim în logica de guvern responsabil”.

„Din păcate, în momentul de faţă, România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier e prea mare şi sper că marţi lucrul ăsta se va încheia şi vom putea să încheiem o criză de care România nu avea nevoie, o criză inutilă şi absurdă care a fost creată de un singur om pentru o ambiţie persoală ridicolă şi sper să revenim în logica de guvern responsabil pentru România”, spune Dan Barna.

El afirmă că miniştrii USR PLUS au arătat că ştiu, pot şi vor să facă reforme.

„Cred că dacă e să vorbim de reforme, asta nu se poate face decât cu USR PLUS. Dacă e să vorbim de infrastructură, după 30 de ani de proiecte desenate prin birouri, asta nu se poate face decât cu Cătălin Drulă, dacă este să vorbim de fonduri europene avem nevoie de Cristi Ghinea, dacă este să vorbim de reforme în sănătate, avem nevoie de Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. (…) Am promis că USR PLUS va aduce o altă ligă de politicieni, a promis să primenească clasa politică din România şi face acest. Vrea să spun că sunt aici şi voi rămâne aici. Împreună am reuşit să facem un proiect căruia nimeni nu-i dădea şanse. Sunt alături de Dacian Cioloş de a duce mai proiect mai departe”. Sunt convins că în 2024 avem preşedintele României şi vom guverna ţara”, adaugă Barna.

Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS, după al doilea tur de scurtin intern. El l-a învins pe Dan Barna, fostul preşedinte.

Dacian Cioloş a obţinut 50,9% din voturi, iar Dan Barna 49,1%.