Dan Barna spune despre corupție că este „o chestiune marginală”. Vicepremierul a dat explicații într-o anchetă privind finanțarea cu bani europeni

  • Barna: „Nu vorbesc de corupție, de porcării”
  • Barna: „Corupţia, o chestiune marginală. Nu e o problemă”
  • Dan Barna, chemat la DLAF în ancheta privind proiectele din bani europeni

„Corupţia ucide” când eşti în Opoziţie. Când ajungi la Putere, corupţia e o chestiune marginală, după cum s-a exprimat vicepremierul Dan Barna, într-o conferinţă pe tema investiţiilor.

„Miza și provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani”, a spus Dan Barna, vicepremierul României.

Principala temă din discursul lui Barna a fost, ani la rând, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” şi a strigat în stradă „Corupţia ucide”. Azi, vicepremierul Barna a fost chemat să dea cu subsemnatul la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă. A dat explicații în ancheta privind proiectele sociale pe bani europeni gestionate înainte ca acesta să intre în politică.