• Dan Dungaciu: Să reacționezi față de China ai nevoie de acorduri economice, armată.
  • Dan Dungaciu: Donald Trump a schimbat paradigma, urmează revenirea Chinei.
  • Dan Dungaciu: Europenii au arma economică, strategia o au rușii.

Profesorul Dan Dungaciu e o voce echilibrată când vine vorba de analiză politică externă și geostrategie. Sociologul a analizat rece și echidistant conjuncturile politice internaționale.

Se schimbă ordinea mondială

„Donald Trump a schimbat paradigma. Urmează revenirea Chinei. S-a trezit și acum asistăm la reechilibrarea Chinei. Restul sunt note de subsol. Trebuie să ne obișnuim cu relația desenată SUA-China. Biden a venit ca America să alinieze, să spună Europa că China este o provocare strategică. Să reacționezi față de China ai nevoie de acorduri economice, armată, ai nevoie de a acoperi. China este o provocare, iar Rusia e pregătită să verse sânge, are capacitatea să facă război. Face război pentru China. Dacă America pierde Taiwanul s-a terminat. Rusia a căzut din poză. Poza mare se va face atunci când se întâlnesc liderii din SUA și China. El o joacă așa cum știe”, a spus Dan Dungaciu, la Marius Tucă Show.

Dan Dungaciu: „Ceea ce era permis pentru Rusia va fi nepermis pentru China”


Dan Dungaciu: „Ce a fost valabil ieri, nu mai e valabil mâine. Se schimbă accentele. Apropo de mesajul privind Navalnîi, aveți grijă să nu moară în închisoare. Au fost închise 2 fundații. Nimeni nu a spus nimic. Dacă Donald Trump făcea așa ceva era scandal. Rusia nu mai e inamicul principal. Ceea ce era permis pentru Rusia va fi nepermis pentru China. Influența federației Ruse va fi mare. Am ajuns să transformăm chestiunea rusă în politică internă. Nu e vorba să câștigi ceva. Românii au avut o busolă. Faptul că noi am mers pro NATO, nici măcar bulgarii nu au mers, noi am mers”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dan Dungaciu: „Americanii vor accepta ca Europa să gestioneze situația cu Rusia dacă sunt în stare. Europenii au arma economică, strategia o au rușii”

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova

Dan Dungaciu: „Maia Sandu trebuie să dea jos niște capete de corupți și să înceapă reforme astfel ca Moldova să se pună picoare. Maia Sandu a avut un sprijin în Angela Markel. În aprilie-mai vor pune Guvernul pe picioare”