• Danemarca este prima țară europeană care a anunțat săptămâna trecută abandonarea vaccinului AstraZeneca împotriva Covid-19.
  • Danemarca are un stoc de 200.000 de doze de ser AstraZeneca.

Danemarca a anunțat marți, 20 aprilie, că va „împrumuta” 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca către landurile germane vecine din Schleswig-Holstein, după retragerea acestuia din programul său de vaccinare cu coronavirus din cauza temerilor legate de efectele secundare, scrie Le Figaro.

„În urma unei cereri a ministrului președinte al Schleswig-Holstein, guvernul a decis să pună la dispoziția regiunilor de frontieră 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca”, a declarat Ministerul Danez de Externe într-un comunicat. „Dozele de vaccin vor fi returnate conform unui termen convenit”, a adăugat el.

Danemarca este prima țară europeană care a anunțat săptămâna trecută abandonarea vaccinului AstraZeneca împotriva Covid-19, justificând această alegere radicală prin efectele secundare „rare”, dar „grave”, în ciuda undei verzi ale autorității de reglementare europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. În prezent, își continuă campania de imunizare cu vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna și a indicat că ar putea reintroduce vaccinul AstraZeneca la o dată ulterioară „dacă situația se va schimba”. Țara are un stoc de 200.000 de doze de ser AstraZeneca.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Germania, care a recomandat AstraZeneca pentru persoanele de peste 60 de ani, luptă împotriva unui al treilea val de contaminări cu coronavirus.