• Danemarca nu mai dă firmelor permisiunea de a explora şi extrage petrol şi gaze
  • Din cele 2.700.000 de mașini care circulă în Danemarca, 20.000 sunt electrice
  • La acest capitol, România nu stă deloc bine

Danemarca tocmai a anulat ultima rundă de negocieri pentru exploatarea gazelor și a petrolului. Danezii nu mai dau firmelor voie să extragă petrol şi gaze.

Iar decizia a venit din dorința de proteja cât mai mult mediul înconjurător. În România, stiuația este mai dificilă. Continuăm să producem orașe pentru mașini, nu pentru oameni.

Magor Csibi, expert în mediu: „De exemplu de foarte mulți ani teoretic spunem că facem o tranziție, dar nu s-a întâmplat absolut nimic spre energia regenerabilă. Avem centrale pe cărbune și nu avem nici o intenție să mergem într-o altă direcție.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

România nu are de gând să renunțe la exploatarea resurselor. Dacă în Danemarca emisiile de gaze cu efect de seră trebuie reduse la minimum până în 2030, noi nu știm cum să reducem poluarea din orașe.

Un lucru despre care și Comisia Europeană ne-a atras atenția.

Magor Csibi, expert în mediu: „Un lucru pe care l-am văzut a fost cu Brașov, Iași, București, aceste trei orașe au strategie de infringement din partea Comisiei Europene. Foarte mulți oameni suferă de boli cardio vasculare sau bolile căilor respiratorii din cauza calității aerului.”