Data de la care activitatea de control a biletelor și abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun se va intensifica

bilete-autobuz Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru
  • De la 1 septembrie 2021, activitatea de control pentru bilete și abonamente în mijloacele de transport în comun se va intensifica.
  • Doar 10% din costurile serviciului de transport în comun sunt acoperite de încasările din regiunea București-Ilfov.

Activitatea de control pentru bilete și abonamente în mijloacele de transport în comun se va intensifica de la data de 1 septembrie 2021.

Doar 10% din costurile serviciului de transport în comun sunt acoperite de încasările din regiunea București-Ilfov.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a precizat că, deși capacitatea de transport a fost îmbunătățită, numărul călătorilor plătitori a scăzut constant în ultimii doi ani.

În prezent, capacitatea de transport oferită zilnic de toți cei patru operatori se ridică la aproximativ 2.172 de milioane de călători, în vreme ce numărul de călători plătitori ajunge la aproape 210.500.

TPBI a introdus o ofertă tarifară nouă, de la 1 august 2021, pentru diversificarea opțiunilor de plată

Noua oferta tarifară este integrată cu transportul regional și cu metroul. Aceasta face apel la călători să nu mai circule cu mijloacele de transport în comun fără bilet sau abonament.

Facilitățile de plată sunt multiple, iar oamenii pot opta pentru cumpărarea unui card de transport sau pentru plata biletului ori a abonamentului prin intermediul aplicației gratuite de mobil 24Pay.