• De luni, 15 martie, poți circula liber până la 22.00.
  • După ora 22.00, îți trebuie declarație pe propria răspundere.
  • Dacă nu te conformezi, riști o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Nu uita de nouă regulă – poți circula liber până la 10 seara. După, îți trebuie celebra declarație pe proprie răspundere. O spune noua ordonanță de urgență dată de Guvern.

Mai mulți șoferi opriți în trafic în această noapte au fost luați prin surprindere, însă au scăpat doar cu un avertisment. Asta pentru că acțiunea întreprinsă de Poliția Capitalei a fost una de informare.

Dacă circuli după 10 seara trebuie să te blindezi cu documente – declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația.

Circulația se poate desfășura doar în situații excepționale. Astăzi au desfășurat o acțiune în nordul Capitalei la marile localuri din această zonă iar în urma acțiunilor au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare de 25.000 de lei“, spune Ciprian Dragoș Romanescu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

O acțiune similară s-a desfășurat și la Clinceni. Acolo, agenții de poliție s-au mobilizat pentru a-i informa pe călători cu privire la noile modificări. Respectarea măsurile reglementate de noua ordonanță va fi verificată în permanență. Dacă nu te conformezi, riști o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară“, transmite Stancu Georgiana Luiza, agent de poliție IPJ Ilfov.