• Încasările din aceste scumpiri vor îmbunătăți condițiile de călătorie.
  • Noua cartelă pentru transportul în comun are un design diferit față de cea veche.
  • Tariful pentru o călătorie cu autobuzul sau cu tramvaiul a ajuns la 3 lei.

Ultima lună a verii vine la pachet cu scumpiri pentru trasportul în comun. Astfel că, de astăzi vei plăti mai mult. În plus, va exista un abonament comun Metrorex/STB.

Cât ne costă de azi o călătorie cu metroul sau cu STB-ul

Tariful pentru o călătorie cu autobuzul sau cu tramvaiul a ajuns la 3 lei, de la 1 leu și 30 de bani. Tot atât costă și o călătorie cu metroul, cu 50 de bani mai mult decât înainte.

Pentru 5 lei, se poate călători și cu transportul terestru, și cu cel subteran. În plus, va exista un bilet comun Metrorex-STB în valoare de 5 lei, care va permite accesul călătorilor timp de 120 de minute nu doar la metrou, în autobuze sau tramvaie, ci și pe liniile urbane, regionale și cele express.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Și prețul abonamentelor a fost majorat. Pentru un abonament lunar la tramvai și autobuz vom scoate cu 30 de lei mai mult din buzunar.

Cum se justifică aceste scumpiri

În cazul metroului scumpirea este de doar 10 lei, până la 80 de lei. Un abonament comun lunar STB/METROREX ajunge la 140 de lei. Cel mai scump este abonamentul comun pe un an de zile pentru care ve da 1.200 de lei

Autoritățile spun că aceaste majorări erau necesare având în vedere că ultima actualizare a tarifelor pentru bilete STB a fost în 2004, iar în cazul metroului în 2014.

Oficialii promit că încasările generate de aceste scumpiri se vor reflecta direct în condițiile de călătorie, prin investițiile pe care cele două companii le vor putea face.