• Medicul Valeriu Gheorghiță ne răspunde că explicația este una practică referitor la întrebarea adresată.
  • Pentru cei care au dovada vaccinării, gradul de aplicare a legii este mult mai ușor, este de părere medicul.

Medicul militar român Valeriu Gheorghiță s-a remarcat ca cel care a coordonat Campania Națională de Vaccinare Anti-COVID-19.

Fiind întrebat de ce sunt scutite de la carantina de weekend persoanele vaccinate, deși certificatul COVID este eliberat chiar și pentru cei care au fost testați sau care au trecut prin boală, doctorul Valeriu Gheorghiță răspunde că explicația este una practică.

„Dacă eu vreau să ies astăzi din casă ar însemna că trebuie să am un test făcut şi negativ. Nu toată lumea are un test făcut în ultimele 48 sau 72 de ore ca să iasă din casă. Sigur că din punct de vedere epidemiologic, al riscului de răspândire a bolii, o persoană care este vaccinată cu schema completă şi are cel puțin 10 zile de la a doua doză, la fel ca o persoană care este trecută prin boală, la fel ca o persoană care e testată negativ reprezintă un risc scăzut de infectare. Practic, însă, este foarte greu să aplici această prevedere cu un test negativ pentru că nu toată lumea îşi face test din 3 în 3 zile ca să poată să iasă din casă”, a răspuns medicul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, pentru cei care au dovada vaccinării, gradul de aplicabilitate a normelor este mult mai ușor, dar „aceste lucruri sunt reevaluate periodic și vor fi revizuite dacă vor fi probleme”.