• Mircea Fechet i-a luat locul lui Costel Alexe la Ministerul Mediului
  • Fechet: „Poluarea din Capitală, cauzată de bucureștenii care se încălzesc”
  • Ministrul Mediului: „Bucureștenii încă se încălzesc ca la 1700”

Ministrul Mediului se plânge că bucureștenii trăiesc ca-n Evul Mediu! Mircea Fechet, înlocuitorul celebrului Costel Alexe, zice una mai grea decât predecesorul sau, dar în limba română! Fechet spune că Bucureștiul este poluat pentru ca oamenii fac focul în sobă ca la 1700.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Sursele de poluare le cunoaștem. În București vorbim în principal de 3 mari surse de poluare. Trafic, pe de-o parte, de încălzirea rezidențială și din când în când de arderi ilegale în proximitatea Bucureștiului. Însă atunci când vorbim despre încălzirea rezidențială va trebui să avem o discuție, pentru că încălzirea rezidențială generează în materie de gaze cu efect de seră. Bucurestiul este printre puținele, poate singura din Europa unde există încă încălzire rezidențială cu lemn de foc, adică așa cum se întâmplă la 1700.”

După declarația din videoconferința cu pricina, Fechet a ținut să-și înceapă mandatul cu o descindere de ochii lumii. S-a dus la Sintești să-i prindă în fapt pe cei care ard gunoaie. Și-a mai schimbat declarația și a zis că totuși bucureștenii suferă din cauza clanurilor care au pus stăpânire pe gunoaie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Cu siguranță arderile ilegale de deșeuri sunt una dintre cauzele care participă la depășirea poluanților. Din pricina arderilor ilegale care se întâmplă aici și în alte localități din județul Ilfov, bucureștenii sunt nevoiți să suporte aceste consecințe și să le fie sănătatea pusă în pericol. În continuare facem controale pentru că sănătatea populației și mediul așa cum am mai anunțat de atâtea ori este o prioritate pentru minister.”