Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătăţii, spune că nu există o contraindicaţie absolută pentru vaccinare. Întrebat despre faptul că Nicuşor Dan nu s-a vaccinat, Rafila spune că nu ştie ce boală are: „e normal să dea un exemplu, e un lider al comunităţii”.

Rafila a spus, marţi seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că nu există o contraindicaţie absolută legată de vaccinare, ci poate să existe doar o contraindicaţie temporară: „ai o infecţie virală, eşti răcit, nu te duci să faci vaccinul. Te duci după ce te vindeci”.

Întrebat dacă Nicuşor Dan este cumva răcit, Rafila a răspuns: „Nu ştiu exact care este afecţiunea pe care o are ca să pot discuta despre asta şi oricum există legea drepturilor pacientului. Chiar dacă aş şti ce afecţiune are, nu aş putea să vă spun. E normal să dea un exemplu, e un lider al comunităţii”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Rafila a repetat că nu există afecţiune în faţa căreia să fie contraindicat vaccinul, cu excepţia persoanelor care au alergii la unul dintre componentele serului.