• Plecarea lui Trump de la Casa Albă ar putea fi mai complicată.
  • Trump a numit mai multe rude, prieteni apropiați sau parteneri de afaceri în funcții cheie.
  • Odată cu plecarea lui, Ivanka Trump și soțul său, Jared Kushner, își vor părăsi posturile.

Plecarea lui Trump de la Casa Albă este mult mai complicată, pe cât am crede. În mandatul său, banii politica și familia s-au amestecat atât de tare încât e greu să le mai descâlcești.

Cu Trump la cârmă, americanii au văzut cum se continuă dinastiile în politică.

De situații similare au avut parte și familia Kennedy sau Bush. Însă povestea încâlcită a lui Trump le depășește pe toate. El a numit mai multe rude, prieteni apropiați sau parteneri de afaceri în funcții cheie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cum a ajuns familia Trump la Casa Albă

Ivanka Trump, fiica lui, a fost numită consilier personal la Casa Albă și, oficial, s-a retras din afacerile familiei. Pleacă tatăl, pleacă și fiica.

O altă piesă cu greutate în jocurile politice din ultimii ani e soțul Ivankăi.
Jared Kushner.
Oficial, e consilier la Casa Albă, dar media americană îl descrie ca pe adevăratul șef de cabinet al lui Trump. Omul care știe tot, participă la cele mai importante negocieri.

Kushner a fost responsabil de negocierile din Orientul Mijlociu, având în vedere legăturile lui din zonă, dar și de acordurile comerciale China – Statele Unite, dar și de planurile împotriva Coronavirusului.

Și nu puțini s-au întrebat ce-l recomandă pe ginerele-avocat să se ocupe de toate astea. A refuzat să răspundă la întrebările presei, dar a ieșit Ivanka la înaintare.

„Jared este incredibil de deștept, de talentat. Are abilități extraordinare. Recunoaște umil când nu știe ceva. Și cere informații de la experți când are nevoie.”, spunea cu ceva timp în urmă Ivanka Trump.

În plus, Kushner a fost acuzat de faptul că a folosit informații de la Casa Albă în avantajul business-urilor sale.

Când afacerile și politica merg mână-n mână

Organizația Trump a primit împrumuturi de la bănci din China. Negociate pe ascuns, susține media, în timpul deplasărilor oficiale.

Mai nou, și nemții au o problemă cu business-urile familiei Trump. Deutsche Bank, acolo unde, organizația ce poartă numele președintelui în funcție are în conturi peste 340 milioane dolari vrea să renunțe la ele. Pentru că i-ar strica reputația.