De ce dreptul la avortul nu a fost o temă de interes în dezbaterea Trump-Biden? Analist: „Dezbaterea a fost dominată de nevoia Președintelui de a arăta că poate parcurge încă un mandat”

Decizia Curții Supreme a SUA de a anula protecția constituțională a dreptului la avort, a provocat o fractură profundă în societatea americană. Începând din iunie 2022 țara s-a împărțit în 2, dar la dezbaterea televizată dintre Biden și Trump subiectul nu a fost o temă de mare interes pentru cei doi, deși toată lumea o aștepta. Sondaje recente arată că 47% dintre alegători consideră problema avortului „extrem de importantă” în alegerea Președintelui.

De ce subiectul avortului nu a fost o temă majoră de dezbatere între Biden și Trump?

„Dezbaterea a fost dominată de alte teme: nevoia lui Joe Biden de a arăta că are vigoarea de a parcurge încă un mandat de 4 ani, fără incidente. Din păcate, la acest capitol a eșuat. A doua tema a fost legată de dosarele penale ale lui Trump și ale fiului lui Biden. Astfel, subiectele majore precum dreptul la avort nu a fost pe lista politicienilor”, a declarat Alexandru Coita, analist politic, pentru Aleph News.

Exit mobile version