• Ai simțit și tu de multe ori că ciocolata pe care o cumperi dintr-o țară străină are alt gust decât cea pe care o găsești pe rafturile magazinelor din România.
  • Asta se întâmplă pentru că există un dublu standard al calității, același produs conține ingrediente diferite în funcție de țara în care este comercializat.
  • Președintele InfoCons: „Discutăm de o problemă la nivel european”.

Un studiu realizat de InfoCons, comparând etichetele acelorași produse din țară și din afară, arată diferențe din perspectiva conținutului de fructe, numărului de aditivi sau cantității de zahăr.

Din păcate tot ce înseamnă în continuare diferența dintre vestul și estul UE vedem diferențe în ceea ce înseamnă calitatea și conținutul produselor. Și aici nu discutăm doar despre produsele agro-alimentare”, spune Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Studiul a fost făcut pe două produse-suc carbogazos și ciocolată.

Recomandări

MACRON SE ADRESEAZĂ ARMATELOR
COLEGIU DE ELITĂ CU TELEFOANE SIMPLE
CASTERA A ÎNOTAT ÎN SENA
JAMES WEBB DESCOPERĂ DANSUL GALAXIILOR
CUM AFECTEAZĂ CANICULA MEDIUL?
CÂT MAI DUREAZĂ CANICULA?

În cazul ciocolatei comparația a fost realizată cu același produs din Marea Britanie. Produsul românesc conține, pe lângă lecitina de soia, „polyglycerol” – un aditiv alimentar care are rolul de a înlocui parțial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, unt de cacao.

În momentul în care discutăm de un produs care are conținut diferit, calitate diferită discutăm de o problemă la nivel european” a adăugat Sorin Mierlea.