De ce sunt mai slabe calitativ produsele vândute în România față de cele din Europa de Vest? Ce conține în plus ciocolata din România

ciocolată

ciocolată

Un studiu realizat de InfoCons, comparând etichetele acelorași produse din țară și din afară, arată diferențe din perspectiva conținutului de fructe, numărului de aditivi sau cantității de zahăr.

Din păcate tot ce înseamnă în continuare diferența dintre vestul și estul UE vedem diferențe în ceea ce înseamnă calitatea și conținutul produselor. Și aici nu discutăm doar despre produsele agro-alimentare”, spune Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Studiul a fost făcut pe două produse-suc carbogazos și ciocolată.

În cazul ciocolatei comparația a fost realizată cu același produs din Marea Britanie. Produsul românesc conține, pe lângă lecitina de soia, „polyglycerol” – un aditiv alimentar care are rolul de a înlocui parțial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, unt de cacao.

În momentul în care discutăm de un produs care are conținut diferit, calitate diferită discutăm de o problemă la nivel european” a adăugat Sorin Mierlea.

Exit mobile version