• Există temeri că grătarele de unică folosință ar putea declanșa incendii după o perioadă lungă de vreme uscată, în special în acele zone din Anglia unde a fost declarată secetă.
  • Grătare de unică folosință retrase de pe rafturile supermarketurilor din cauza riscului de incendiu.
  • Un purtător de cuvânt a declarat: „Siguranța este cea mai mare prioritate a noastră și am luat această decizie din cauza vremii calde și uscate cu care ne confruntăm în prezent.”

Există temeri că grătarele de unică folosință ar putea declanșa incendii după o perioadă lungă de vreme uscată, în special în acele zone din Anglia unde a fost declarată secetă.

Toate marile supermarketuri din Marea Britanie au încetat să mai vândă grătare de unică folosință din cauza temerilor legate de siguranță în timpul valului de căldură.

Asda și Lidl au devenit ultimii comercianți cu amănuntul care au retras temporar produsul de la vânzare, alăturându-se Aldi, Tesco, Sainsbury’s, Morrisons, Co-op, Waitrose și Marks & Spencer.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Există temeri că grătarele de unică folosință ar putea declanșa incendii de vegetație după o perioadă lungă de vreme uscată, în condițiile în care a fost declarată seceta în opt zone din Anglia.

Un purtător de cuvânt al Tesco a declarat anterior: „Având în vedere valul de căldură și condițiile de secetă în curs de desfășurare, am luat acum decizia de a întrerupe temporar vânzarea grătarelor de unică folosință.

„Știm că aceste produse sunt populare în rândul clienților noștri și vor reveni pe rafturi imediat ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru.”

Morrisons și Co-op au limitat inițial vânzarea de grătare de unică folosință din punctele sale de vânzare în zonele aflate la o milă de parcurile naționale.

Dar ambele au trecut acum la o interdicție națională și au retras produsele din toate magazinele până la noi ordine.

Asda și Lidl s-au alăturat vineri celorlalți comercianți cu amănuntul, oprind vânzarea grătarelor de unică folosință, relatează The Guardian.

Această acțiune a fost luată ca „măsură de precauție” și va monitoriza reacțiile clienților.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Siguranța este cea mai mare prioritate a noastră și am luat această decizie din cauza vremii calde și uscate cu care ne confruntăm în prezent.”

„Vom continua să monitorizăm situația și să ascultăm feedback-ul clienților.”

The Mirror a relatat la începutul acestei luni cum Marks and Spencer a anunțat interzicerea grătarelor de unică folosință în toate magazinele sale din Marea Britanie.

Magazinele au declarat că au retras produsul în încercarea de a reduce riscul de incendii.