• Încoronarea Regelui va avea loc sâmbătă, 6 mai, anul viitor, iar Regina consort va fi încoronată alături de Charles.
  • Ceremonia va avea loc în Westminster Abbey – unde suveranii au fost încoronați de 1.000 de ani – la opt luni de la accederea monarhului și de la moartea Reginei.
  • Nu a fost oferit nici un motiv pentru care a fost aleasă această dată, ci doar că a fost decisă de comun acord cu familia regală, guvernul britanic și Biserica Angliei.

Încoronarea Regelui va avea loc sâmbătă, 6 mai, anul viitor, iar Regina consort Camilla va fi încoronată alături de Charles. Ceremonia va avea loc în Westminster Abbey – unde suveranii au fost încoronați de 1.000 de ani – la opt luni de la accederea monarhului și de la moartea Reginei.

Nu a fost oferit nici un motiv pentru care a fost aleasă această dată, ci doar că a fost decisă de comun acord cu familia regală, guvernul britanic și Biserica Angliei. 6 mai este, de asemenea, ziua de naștere a fiului ducelui și ducesei de Sussex, Archie – nepotul Regelui Charles al III-lea – care va împlini patru ani în acea zi.

Data a fost aniversarea nunții surorii Reginei, Prințesa Margareta, în timp ce bunicul Regelui, George al VI-lea, și-a ținut încoronarea în luna mai. Așa cum este tradițional, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va prezida această ceremonie profund religioasă.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

De ce va fi încoronată Camilla alături de Regele Charles?

În urmă cu doar opt luni, planul nu era ca soția Regelui, Camilla să fie încoronată Regină consort la încoronarea lui Charles. Dar faptul că Regina s-a răzgândit în privința viitorului statut al nurorii sale a schimbat totul.

La cea de-a 70-a aniversare a propriei încoronări, în februarie, defuncta monarhie a dat o declarație în care spunea: Când, la momentul potrivit, fiul meu Charles va deveni Rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie. Și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni timpul, Camilla să fie cunoscută sub numele de Regina consort, deoarece își continuă propriul serviciu loial”.

Anunțul i-a șocat pe observatorii regali, care se așteptau ca regina consort Camilla să aibă un titlu mult mai discret. A marcat o schimbare de direcție în gândirea Reginei, care este devotată religioasă și șefă a Bisericii Anglicane.

La ce ar trebui să se aștepte publicul de la încoronarea Regelui Charles

Se spune că Regele Charles al III-lea ar fi hotărât ca ceremonia de încoronare să fie mai simplă și mai scurtă decât cele din trecut. Se înțelege că ceremonia va include aceleași elemente de bază ale serviciului tradițional, care a păstrat o structură similară timp de un mileniu, recunoscând în același timp spiritul vremurilor.

Se așteaptă ca încoronarea lui Charles să fie la o scară mai mică și mai scurtă, existând sugestii că ar putea dura doar o oră, în loc de peste trei. Se așteaptă ca aceasta să includă mai mult Marea Britanie multiconfesională decât încoronările din trecut, dar, va fi în continuare o slujbă anglicană fermă.

Numărul de invitați va fi redus de la 8.000 la aproximativ 2.000, se așteaptă ca omologii să poarte costume și rochii în loc de rochii de ceremonie, iar o serie de ritualuri, cum ar fi prezentarea lingourilor de aur, vor fi eliminate.

În mod tradițional, încoronările nu au avut loc în weekend, cea a regretatei Regine având loc într-o zi de marți. Slujba de sâmbătă a lui Charles se abate de la această regulă.

Aceasta ar putea însemna, de asemenea, că britanicii nu vor avea o zi liberă pentru o sărbătoare bancară, deoarece evenimentul are loc într-un weekend. Regele va fi uns de către arhiepiscop și va depune jurământul de a menține și păstra inviolabil așezământul Bisericii Anglicane, precum și doctrina, cultul, disciplina și guvernarea acesteia, așa cum prevede legea stabilită în Anglia”.