• Preşedintele Iohannis a anunțat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.
  • De la 1 iunie se va putea merge la plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat trasportul internațional.
  • De la 1 iunie vor fi posibile spectacolele în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de igienă. 
  • De la 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate.

După o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, Klaus Iohannis a anunțat astăzi care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Potrivit președintelui, de la 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate și totodată vor fi redeschise terasele și plajele.

Declarația președintelui:

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„-Dragi români, dragi tineri, cu toții vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă de epidemie dacă respectăm distanțarea, dacă purtăm masca în spațiile închise și avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Vă doresc tuturor multă sănătate.

-Legat de examenele naționale, vor avea loc fizic așa cum au fost anunțate și planificate de câteva luni. Evaluarea națională începând din 15 iunie după care examenul de Bacalaureat. Este posibil să fie copii bolnavi care vin la examen. La Evaluarea Natțională, pentru copii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febra la intrarea în școală, se organizează o a doua sesiune din 29 iunie. În privința Bacalaureatului și aici pot fi copii cu probleme, se va organiza ca și în alți ani a doua sesiune în august.

De la 1 iunie se va putea merge la plaja. Tot de la 1 iunie va fi reluat trasportul internațional. De la 1 iunie vor fi posibile spectacolele în aer liber, cu respectarea tuturor nomelor de igienă. De la 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim din localitate. Legat de competițiile sportive se vor putea realua activitățile sportive începând de la 1 iunie. „

De la 1 iunie vei putea merge la terasă. Mesele trebuie să fie la 2 m distanţă, nu au voie mai mult de 4 persoane la masă

Klaus Iohannis: ”De la 1 iunie se redeschid terasele. Este insa clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate, mesele sa fie la cel puţin 2 metri, vor putea să stea maxim 4 persoane la o masă şi în acest fel lucrurile vor fi, zicem noi sub control.”

Cele mai importante declaraţii ale președintelui

– Am avut o şedinţă lungă, am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei.  Avem si astăzi apropate 200 de cazuri noi deci nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. 

– Anumite activităţi vor redeveni posibile de la 1 iunie, se redeschid terasele. În ceea ce priveste masurile de relaxare, incepand din 1 iunie cateva activitati vor redeveni posibile.

– De la 1 iunie se redeschid terasele, este nevoie de niste masuri speciale care vor fi comunicate, Este clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate, mesele vor trebui să fie la cel puţin 2 metri, vor putea sta maxim 4 persoane la o masă

– De la 1 iunie se va putea merge la plaja. Tot de la 1 iunie va fi reluat trasportul international. De la 1 iunie vor fi posibile spectacolele de teatru in aer liber, cu respectarea tuturor nomelor de igiena.

– De la 1 iunie nu va mai fi nevoie de declaratie cand iesim din localitate. Legat de competitiile sportive se vor putea realua activitatile sportive incepand de la 1 iunie.

– Legat de examenele nationale, vor avea loc fizic asa cum au fost anuntate si planificate de cateva luni. Evaluarea nationala incepand din 15 iunie dupa care examenul de Bacalaureat. Este posibil sa fie copii bolnavi care vin la examen. La Evaluarea Nationala, pentru copii care sunt bolnavi, care sunt gasiti cu febra la intrarea in scoala, se organizeaza o a doua sesiune din 29 iunie. In privinta Bacalaureatului si aici pot fi copii cu probleme, se va organiza ca si in alti ani a doua sesiune in august.

– Dragi romani, dragi tineri, cu totii vom reusi sa trecem cu bine peste aceasta perioada de epidemie daca respectam distantarea, daca purtam masca in spatiile inchise si avem grija sa ne spalam pe maini cat mai des. Va doresc tuturor multa sanatate.