• Mii de oameni au protestat din nou duminică împotriva rasismului, după moartea lui George Floyd în Statele Unite.
  • În Spania, manifestanții strigau: „Nu e pace fără dreptate“.
  • La Bruxelles au fost aproape 10.000 de protestatari.

La Bristol (Marea Britanie), Budapesta (Ungaria), Madrid (Spania) și la Roma (Italia), zeci de mii de europeni au protestat duminică, 7 iunie, împotriva rasismului.  Aproximativ 3.000 de persoane s-au adunat la prânz în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Madrid, repetând ultimele cuvinte ale lui George Floyd – „Nu pot respira“  și scandând „ nu e pace fără dreptate“ . Alte manifestații au avut loc în zece orașe spaniole.

La Roma, în Piazza del Popolo, mii de tineri au îngenuncheat, cu pumnii ridicați – gest inițiat de jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick în 2016, pe un stadion în timpul imnului național al Statelor Unite -, timp de aproape nouă minute. Mai exact 8 minute 46, perioada în care polițistul a ținut genunchiul pe gâtul afro-americanului până la moartea sa.

Fără să țină cont de interdicția autorităților, mii de britanici au protestat la Londra pentru a doua zi la rând, dar și în alte orașe din Regatul Unit, inclusiv Bristol.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

La Bruxelles (Belgia), aproape 10.000 de manifestanți, potrivit poliției, și-au arătat furia în fața tribunalului. „Uciderea lui George Floyd a trezit, evident, o mulțime de oameni“, a spus Ange Kaze, purtătorul de cuvânt al rețelei belgiene pentru Black. Lives.